Einar Aaltonen

Nick: Faris






1. Jméno a příjmení



Einar Aaltonen

2. Rasa

Vlkodlak

3. Věk



178 let

4. Pohlaví

muž

5. Kasta a povolání

  

Královnin rádce


6. Povaha, vzhled a záliby

  Rodný seveřan je tvrdohlavý jako beran a v případě Einara to platí na 100%. Stojí si za svým a nerad přijímá rozkazy, pokud nejde o královnu a temného rytíře samozřejmě.  Zašpinit si ruce není jeho styl. Prohra není v jeho slovníku. Nesnáší a odmítá používat toto slovo, pokud se ještě dá najít jiná cesta. Nebojí se riskovat a obvykle se do riskantních misí pouští i on sám. V jeho případě činy mluví hlasitěji než slova. Není mužem slova, proto také moc nemluví, pokud nemá proč. Proto většinu času jen mlčí a vypadá jako pes na stráži, který hlídá svého pána. Navenek vypadá jako vlk, který vás může hned rozkousat na nejmenší kousky, ale uvnitř je to jen malé štěně. Jeho milou a laskavou tvář ukazuje jen lidem, kteří se to podle něj zaslouží. Usmívá se málokdy, vzato se mračí neustále.

Vysoké a svalnaté tělo, které má na sobě plno jizev, křičí autoritou. Jeho pronikavé modro-zelené oči vám dají většinu času chladný podhled seveřana, který je vybudován z ledu a ocele. Snažil se několikrát ostříhat jeho dlouhé vlasy, které mu vadily v boji, jenže mu za pár týdnů narostli znovu.
Dalo by se říci, že trénování jeho podřízených je jeho zálibou. Kromě tréninku, studuje cizí jazyky. Kvůli tomu, že má za sebou tolik let a protože je ze severu, umí všechny severské jazyky společně s angličtinou a irštinou, francouzštinu s menšími obtížemi a proto se teď na ni soustředí nejvíce.


7. Životopis

   Einar už od malička vyrůstal jen s matkou, otce nikdy nepoznal. Byl zabit v bitvě proti jiné vikingské vesnici. I když jeho otec má zastupovat tu silnou část v rodině, jeho matka ho nešetřila. Jako správný Viking musel umět s mečem, což se také s její pomocí naučil. Také díky ní se dovedl naučit jazyky jiných vesnic. Nemohl být šťastnější. Nic mu v životě nechybělo. Avšak vůdce jeho vesnice s ním měl jiný plán.
            V den jeho dvacátých pátých narozenin si měl vzít ženu, kterou nikdy před tím neviděl. Ani jeho matka o tom nevěděla a zuřila. Nechtěla svého vlastního syna takto prodat. Ještě více zuřila, když zjistila, že to dohodl její manžel, ještě před tím, než se Einar dovedl vyklubat na svět. Její syn to nebral až tak moc vážně. Jeho totiž nic tak nerozhodilo, ale rozhodilo to, koho si měl vzít. Už od pohledu nebyla z vesnice od vedlejšího smrku. Byla z jihu, aspoň se to povídalo. Byla být prý krásná, drobounká, údajně ještě mladší než byl on. Bylo jí osmnáct, což byl ideální věk na vdavky, alespoň to slyšel od starců, kteří několikrát vyprávěli o jihu a jeho zvycích.
            Láska na první pohled to nebyla, což bylo pro něj menší zklamání. Nechtěl si brát někoho, koho neměl rád. Jeho situaci mu zjednodušovala její krása. Aspoň budu mít pěknou ženu, říkal si. Jeho žena, Lilian, byla z Dánska. Také netušila, proč si musela vzít Vikinga a na rozdíl od Einara, odmítala ho pořád, i když už byli svoji. Nesměl se jí ani dotknout, někdy ani promluvit a už od pohledu jste mohli poznat, že Lilian svého muže nenáviděla a Einara to mrzelo. Přál si, alespoň to, že budou přátelé, ale ona ho odmítala jako přítele. Po pár letech, mohl cítit, jak se jeho srdce láme v půli.
            Jednoho dne přepadl neznámý muž vesnici. Byl zahalen, nikdo nevěděl, jak vypadá. Bojoval jako celá armáda mužů, ale nedokázal přemoct vůdce. Osoba byla přivázaná ke kůlu, který byl uprostřed malého náměstí. A až poté, co ji sebrali plášť, zjistili, že je to žena. Mračila se s úšklebkem do té doby než uviděla Einara a jeho ženu, která se od něho snažila být, co nejdál. Lidé se ptali, co chce, ale ona stále koukala na tělo Vikinga, který dával pozor na svou ženu. Když už byl měsíc na obloze, Einar měl hlídat vězně. Stál jen pár kroků od ní a kroužil kolem kůlu. Nikdo by si nepomyslel, že se ta žena dostane z provazů a přemění se ve vlka. Mladý Viking mohl jen zazvonit na poplach, když ho vlk začal tahat pryč. Čekal, že mu někdo pomůže. Dočkal se jen toho, jak všichni, včetně jeho matky a ženy, koukají na to, jak ho vlk tahá pryč. Bránil se, jenže když ho někdo táhne za krk, je těžké se vymanit pryč. Když se přestal vzpouzet, vlk ho přestal tahat a proměnil se na zpět do lidské podoby, do nahé lidské podoby. Protože nikdy neviděl ženu v celé své kráse, mohl jen zírat, zatímco se ta žena usadila na jeho klín. Nevěděl, co měl dělat, ještě se mu to nikdy nestalo. Žena ho začala líbat, dotýkat se ho, a když se snažil vzdorovat, cítil, jak se jí její ruka omotala kolem jeho zápěstí. Z té noci si nic nepamatoval a věděl to, že se druhý den probudil s kousnutím na krku a s ženou na jeho nahé hrudi. Když se zeptal, proč to udělala, řekla „Byla tě tam škoda.“
            Její jméno, Alwa, se dozvěděl hned po té, co se na něj zase začala vnucovat. Nebránil se, neměl proč. Lhal by, kdyby řekl, že se mu to nelíbilo. Kdyby ji neřekl, že oba musí něco jíst, asi by souložili do aleluja. Oba dva putovali severem bez žádného cíle. Do vesnice se vrátit nechtěl a Alwa neměla, kam se vrátit. Den strávili putováním, v noci souložili do dalšího dne. Také s ním zůstala při dalším úplňku, kdy se poprvé změnil na vlka. Nevěděl, co má k té ženě cítit. Nemiloval jí, ale nebyla mu lhostejná. Přes den se s ní bavil jako přítel, v noci jí dělal to, co měl zkoušet na jeho manželce. Jejich putování skončila, když se dostali k lodi, která vedla přes moře. Nevěděli, kam pluje, ale Einar chtěl odjet, ale Alwa zůstala. To bylo naposledy, co jí viděl. Občas si na ni vzpomene, jedině v dobrém.
            Loď, která opouštěla starý kontinent, ho zavedla do Irska. Chtěl začít někde úplně od začátku. A to se mu povedlo. Jeho kroky ho zavedly do království Ingwirth Hold. Do království přišel, když mu bylo rovných sto let. V tu dobu ještě panoval král, po kterém nastoupil tyran. Takhle ho Einar nazýval, ale tak o padesát let později. Na hrad se dostal, jen díky tomu, že zabil vlkodlaka, který se snažil zabít krále, když jel z bitvy, která byla vyhrána. Starý král si oblíbil vlkodlaka natolik, že ho povýšil na jeho rádce, což následně udělal i králův syn. Král ho bral jako oporu a vlkodlak se snažil, aby ho nezklamal. Vyhrávali spolu bitvy, pili spolu a radovali se spolu. Protože k němu měl tak blízko, nemohl si nevšimnout, jak starý král po něčem touží. Nebo spíše po někom. Pochopil to až po té, co na hrad dovedli budoucí královnu Jasmine. Byla překrásná a nadaná čarodějka. Nedivil se královi, že si jí hned vzal za ženu a všichni měli náramnou radost, že král bude mít konečně potomka. Jenže Einar od začátku věděl, že tomu tak nebude, ale i přesto podporoval oba dva. Byl královninou oporou, když stále nemohla otěhotnět. To on ji ujistil, že chyba není na její straně. Jeho starý přítel se pomátl, zbláznil se. Začal ho nazývat tyranem. Proto se ani nedivil, že ho našel jednoho dne mrtvého. Věděl, že se s královnou něco stalo, ale slíbil jí věrnost. Byla nevinná a věřil jí, i když měl tolik nezodpovězených otázek. Bude tu pro ni jako rádce, ale i jako přítel.

8. Schopnosti

  Díky své matce umí mluvit a psát několika jazyky, které se mu teď hodí, když pomáhá královně. S mečem a lukem a šípy umí díky baronovi, který mu pomohl doladit všechny nedostatky, které nabral putováním severem. Je silnější a hbitější, což patří k jeho vlkodlačí stránce. Také má zvýšené vnímací schopnosti; sluch, čich a hmat.

9. Ostatní

Faceclaim: Tom Hopper


Vlčí podoba:


10. E-mail: b.pavla@volny.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat