Alciellë Raven

Nick: Alci



1. Jméno a příjmení

Alciellë Raven

2. Rasa

člověk

3. Věk

17 let

4. Pohlaví

žena

5. Kasta a povolání

měšťanka - majitelka apatyky a voňavých kuliček do koupelí a prádla, kterými je proslulá

6. Povaha, vzhled a záliby

  Alci...jak jen popsat tuhle dívku. První je určitě čistota a nevinnost. Je jí teprve sedmnáct. V naší době by se dalo říct věk na vdávání. Alci se udržela čistá. Protože věří, že je to správné. Že pro svého budoucího muže by měla být jedinou..a trochu naivně i doufá, že on pro ni. Ačkoliv to zvykem bohužel nebývá. Její oči barvy temných studánek se na svět dívají s dětskou zvědavostí a touhou po poznání. Je veselá a ráda dává lidem podporu a úsměv. Je hravá, ráda tančí, zpívá a to i při svojí těžké práci, od které má bohužel ruce zhrublé, jak neustále máchá prádlo v louhu a bělidle. Přesto svou úlohu ve společnosti přijímá s pokorou a radostí. Věří, že i když je pouhá pradlenka, má na světě své místo. Vždyť přeci i bílý ubrus..čistá zavinovačka pro děťátko..nebo voňavá peřina po levanduli (která je její oblíbenou rostlinou a přidává ji jako tajnou ingredienci do praní, je to něco jako její vizitka, když pere ona.) přináší do života štěstí, úsměv a pohodu. A to je její životní filosofie (ačkoliv tenhle obrat ani nezná díky nemožnosti se vzdělávat). Netrápit sebe ani ostatní stěžováním si na okolní svět. Je věčná optimistka a snaží se přinášet radost i v nejtěžších chvílích. Je z chudé vsrtvy, neumí tedy bohužel číst ani psát ale zoufale po tom touží. Líbí se jí vůně knih a hladí je po hřbetech když dodává čisté ubrusy do hradní knihovny. Její touha v tomhle světě ale nejspíše zůstane nesplňena. Alci je čistý snílek a tak se ráda nechává unášet vyprávěními své maminky...hrdinskými příběhy co předvádějí kejklíři a opěvnými písněmi bardů co sem přicházejí. Často ji najdete před hradbami, kde vítá jako první kupce a kejklíře co míří do Ingwirthu, aby si vyslechla jejich příběhy a novinky ze světa.

7. Životopis

Alciellë je poddaná již od narození. Narodila se do lidské rodiny, která žije v Ingwirth Holdu od nepaměti, již několik generací. Její otec byl rolník a farmář na poli bývalého krále. Její maminka je pradlenkou taktéž. Tatínek byl ale povolán do vojny, do služby, kterou si bývalý král vydobyl a poslal jej do ztracené bitvy. Tak se z Alciellë stal polosirotek. Její otec se už nikdy nevrátil domů. Její rodiče jí dali všechno. Dobré vychování, dostatek, nebo alespoň maximum všeho čeho mohli. A teď byla řada na ni, postarat se o maminku, která přišla o manžela. To bylo Alci pouhých 13 let.  Alciellë nosila mamince každý den květiny. Kousek cukroví z hradní kuchyně, co jí tam dával jeden kuchtík, který se do ní nejspíše zakoukal. Rozmlouvala s ní celé hodiny, chodila do trhu a na procházky a zpívala jí večer, když při svíčce vyšívala na zakázku. Zkrátka trávila s maminkou většinu času a její cíl bylo činit ji štastnou, tak jako to dělali její rodiče do té doby jí. Pak ji ale zastihla krutá rána...avšak ne nečekaná, tento osud pravděpodobně přijde jednou i pro Alciellë. Když maminka zestárla o něco více a Alci povyrostla, maminka kvůli práci s louhem a těkavými látkami přišla o zrak. Stále však chodívala s Alci prát, jen se vyměnily trochu role. Po práci vyšívala právě Alci a maminka jí zpívala. Pro člověka z jejich vrstvy? To byl krásný život. S ranami této době vlastními, ale Alciellë jím proplouvala s úsměvem na tváři, s přáteli ze své vrstvy po boku a s cílem podpořit svou milovanou maminku. V hlavě ale měla vždy hrdinské příběhy co slýchávala z úst pocestných a bardů. Vždy toužila po něčem víc, po vzdělání a poznání tgěch klikyháků na stránkách těch voňavých knih. 
  Co je na životě zvláštní? To, že někdy vede člověka cestami, kterými by nikdy nevěřil, že povede, tak se stalo u malé hravé Alciellë. Její nezájem o chlapce a muže, hravost a dětskost se zračila v očích jednomu z gardistů, tak nečekaně a přátelsky až najednou z toho bylo něco víc. Nevědí kdy a jak se to stalo ale stalo se a Alci se zamilovala do svého kamaráda, gardisty Richarda Kearnyho, a co je na tom nejlepší? I on do ní. Docela dobrý předpoklad. Zkrátka Alciellë a Richie, jak mu osobně ráda říká, jsou nyní zsnoubeni, její práce na hradě , ač s lítostí, skončila, kvůli zdraví a jejím očím a také kvůli malému, které plánují počít možná už před svatbou. Richard díky platu gardisty koupil dům v podhradí, kde si Alciellë otevřela malou apatyku a voňavosti, které lidi od ní ilují, takže o levandulí prosycené měkké prádlo tak Ingwirth nepřijde ani tak.

8. Schopnosti

Alciellë je člověk, nemá magii ani jiné schopnosti nadpřirozeného původu. Co by se však dalo považovat za schopnosti je její umění krásně tančit, zpívat jako anděl, umění rozveselit všechny okolo a vyjímečný dar empatie, díky kterému velmi brzy dokáže rozpoznat náladu člověka se kterým mluví.

9. Ostatní






10. E-mail: AlcielleBaggins@seznam.cz

 

Žádné komentáře:

Okomentovat