Jasmine O'Ravenheart

Nick: Alci
 

 


 1. Jméno a přijmení
Jasmine O'Ravenheart
2. Rasa
Čarodějka
3. Věk
20 let
4. Pohlaví
žena
5. Kasta a povolání
Královna
6. Povaha, vzhled a záliby
    Jasmine je v jádru dobrá, hodná a nápomocná. Vždy a především jí jde o dobro království a jejích poddaných. Proto je někdy i krutá. Věří, že benevolence, kterou projevoval bývalý král ničemu nepomohla, pouze jeho vlastnímu pádu. Její oči barvy studánek vám vidí až do duše, její úsměv je podmanivý a nejeden by za něj vraždil, nebo by byl ochoten položit život. Jasmine je silná vládkyně, tedy snaží se. Její pochyby v nutných případech pomůže rozehnat její druhé já..Temný rytíř Marcus. Jasmína je něžná poetická duše. Věří v dobro, přírodu, která jí je díky čarodějnému původu vlastní a stará se nejen o svůj lid, ale i o malebnost a krásnu přírody kolem. Je osvícená a nezakazuje žádnou víru. Řídí se totiž sama vírou svou. Je nejvyšší Wiccanskou kněžkou v Ingwirthském království. Neubližuj a nebude ti ublíženo. Kletba kterou sešleš se ti třikrát vrátí. Věří v to...a přesto není tak zcela čistá. S pomocí a spřažení s Temným dosahuje i skrytějších cílů, které ona sama nemůže oficiálně učinit...

7. Životopis
   Jasmine byla dcerou vyšší ingwirtské šlechtické rodiny. Byla dcerou dvorních mágů Eleanor a Roberta O'Ravenheart. Oba byli hlavami covenu wiccanské víry dokud je nepostihla těžká rána a oba byli při nájezdu zabiti. O tom ale později. Jejich dcera Jasmine byla široko daleko nejpůvabnější a především nejtalentovanější čarodějkou. Není divu, že jako taková ve věku pouhých šestnácti let padla do oka králi království. Byl o mnoho starší a šlo mu o dědické právo a potomky. Neméně však i o jeho potěšení a prospěch z její půvabné společnosti i talentu. Avšak celé čtyři roky se jim nepodařilo počít dítě. Jasmine to trápilo. Krále milovala, svým způsobem jak jen mladé děvče může milovat skoro padesátníka. Král jí ale brzy neplodnost začal dávat za vinu. Ačkoliv byla Jasmine zdravá , pevná, plodná i opatřená několika fertilními kouzly, nikdy nepřišla do jiného stavu a nepovila následníka. Králův splín a paranoia se tím jen prohlubovaly... začal spát s konkubínami a tím zjistil, že vina není zcela na její straně. Konkubíny nechal vždy odstranit a mladou Jasmine..na ni zanevřel. Jedinou možností jak ochránit království byly výbojné výjezdy. To ale bylo pacifistické Jasmíně proti cítění. Nechápala k čemu potřebují další území, která nebudou moci uživit, když díky výbojům a nákladům na válku lid strádá. 
   Toho času se ale objevil ve městě přízrak. Proslýchalo se, že má pletky s temnou magií. Jasmine ho vyhledala dne dvacátých narozenin. On se o setkání s ní pokoušel již několikrát, ale až teď byla dostatečně zoufalá a vyhledala jeho pomoc. Až teď...s podlitinami překrytými temným závojem. Král se naposledy rozohnil tak, že se probudila na podlaze, pohmožděná a zbitá. Bála se ho zabít ale poprvé pocítila zrnko nenávisti k muži jehož dříve obdivovala a mermomocí se snažila jej přesvědčit aby se o království postaral...marně. Dalším důvodem byla smrt jejích rodičů při obraně města při odvetě jednoho z napadených království. To jí vehnalo do náruče Marcuse. Temného upířího rytíře, který jí přislíbil ochranu a nastolení nových pořádků, výměnou za postavení po jejím boku po smrti krále...a za její krev, která tak vytvářela propojení mezi nimi. 
  Tak se stalo že jednoho sychravého podzimního večera byl král zavražděn. Na trůně tak stanula jeho truchlící vdova a temný stín, který ji všude doprovázel. Hrad potemněl, všechna okna byla zabedněna a tak v něm existovala neustálá noc. Jasmine se tak pohybovala sama za dne velmi málo. Nyní je na trůně již půl roku a snaží se dát dohromady co její muž za 4 léta zničil. Ale je faktem , že účel světí prostředky? To neví ani ona sama....

8. Schopnosti
 Je nadanou čarodějkou. Vládne silou přírody. Telekinezí a významnými psychickými vlastnostmi. Pouhým pohledem je schopná si podmanit člověka aby se choval jako její loutka. Platí to na lidskou rasu, čaroděje a zčásti slabší povahy vlkodlaků. Upíři jsou proti jejímu ovlivnění imunní, protože nejsou živí. Její moc destrukce ale samozřejmě platí i na upíří druh. Jasmine je z podstaty pacifistka.Proto častěji preferuje bílou větev své moci. Empatii, léčení a ochranná, fertilní a další pomocná kouzla. Rozumí si se zvířaty, dokonce se proslýchá, že mluví jejich řečí, to ale ona sama nikdy nepotvrdila ani nevyvrátila. Vždy se souladem s přírodou. Chce-li ji však někdo ohrozit, nekompromisně použije svou moc aby zabránila úpadku nebo nesmyslné vzpouře. Ne každému se totiž líbí kolektivní společenství, které se snaží nastolit a tím zabránit hrabání do vlastních kapes jednotlivců. Dá se tedy říct, že používá metodu takzvaného osvíceného absolutismu s trochou..."trochou" té černé magie.

9. Ostatní
Jasmine vlastní smečku hlídacích psů rasy Irský vlkodav, dále stáje s koňmi, kde jejím favoritem a jediným koněm, který je pouze její a neslouží pro království je Irský Cob, plemeník jménem Sumo. Dále vlastní zimní zahrady s exotickým ptactvem a plazy, které je vždy jednou za čas otevřeno i pro potěchu jejích poddaných v zahradách hradu. V něm je jejím miláčkem kakadu palmový jménem Rue.





Žádné komentáře:

Okomentovat