War Is Over

   Po dvou letech normanské nadvlády a útlaku skupina povstalců pod vedením Richarda Kearney, velitele královské gardy, byla příjezdem Jana Bezzemka a jeho armády nucena začít jednat dřív, než bylo v plánu. I přes neúplnou připravenost a početní nevýhodu se podařilo převzít pod kontrolu většinu hradu, zabít jednu z vůdkyň normanské vlády a osvobodit většinu vězňů, přívrženců královny Jasmine. Bylo jim ovšem jasné, že tuto převahu neudrží dlouho, a byl proto vyslán posel k dlouhodobému tajnému spojenci odboje, králi Aidanovi, vládci posledního svobodného irského království, v naději, že přijede včas, než přijde noc a započne rozhodující bitva, jelikož nejsilnějším protivníkem byli Černí jezdci, mocní upírští válečníci.

   Aidanova armáda byla sice mocná, ale drtivá síla nelítostných protivníků velmi rychle získávala převahu. Náhle však noc protnul záblesk bílého světla a z portálu, který nebyl po tisíciletí otevřen, vyšla armáda Faerie. Ta měla také v boji  také svůj zájem, neboť Morgana nečerpala svou moc pouze z královny Jasmine, ale též z krále faerijské říše, Oberona, zrazeného a vydaného vlastními lidmi. V momentu, kdy se vše zdálo ztraceno, je povolala jeho královna, Maeve, zdánlivě samotářská bylinkářka žijící v Ingwirthu už několik let, navzdory tomu, že není zvykem Fae zasahovat do pozemských záležitostí. Jejich příchod změnil chod bitvy – upíři nebyli schopni bojovníkům světla čelit, a Bezzemkova armáda byla bez své nejsilnější složky poražena. Delilah, jedna z představitelek, byla zabita na bitevním poli a Jan Bezzemek poznal svou prohru a se zbytky armády se stáhnul.

   Mezi vysvobozenými vězni byla k všeobecné radosti i královna Jasmine, která nezahynula v bitvě, jak si všichni mysleli, a též král Oberon. Fae, které přišly na pomoc a zůstaly věrné královskému páru, jsou nyní vyhnanci a bylo jim dovoleno zůstat v Ingwirthu mezi lidmi. Po dohodě s královnou Jasmine přislíbili chránit hranice a pomáhat obnovovat království, zpustošené válkou. Uběhly tři měsíce tvrdé práce a královna Jasmine společně s králem Aidanem a faerijským královským párem uspořádala slavnost na počest vítězství a nově vytvořeného spojenectví.

Herní poznámky: Hra bude od této chvíle pokračovat v oficiálních místnostech v době 3 měsíce po bitvě. Pro ty, kteří by si chtěli ještě zahrát bitvu, či válečné události, bude vytvořen speciální kanál na žádost. V rámci nových událostí vznikla nová rasa, která je nyní hratelná. Její popis naleznete v článku rasy.